Kulturnytt - Lær deg norsk på språkkafé!

 En språkkafé er et sted du møter andre som også trener på å snakke norsk. (Bilde: Pixabay)

En språkkafé er et sted du møter andre som også trener på å snakke norsk. (Bilde: Pixabay)


Liker du å møte nye mennesker? har du lyst til å bli bedre til å snakke norsk? - eller, vil du bidra til å integrere innvandrere?


Språkkafé er blitt populært blant mange som tar norskkurs. Norskkurs gir en generell språkforståelse, men det er ofte slik at mange sliter med å få praktisert språket. Språkkafé fungerer på denne måten som et avslappet og uformelt sted hvor folk samler seg for å hjelpe hverandre å bli bedre i norsk.

På språkkafé får du muligheten til å møte mennesker fra forskjellige land og kulturer, skape nettverk og lære mer om norsk kultur. Et sted hvor folk møter opp for å fortelle om seg, bli kjent med andre - og viktigst av alt - praktisere norsk.

Som oftest har språkkaféer nye temaer for hvert møte - og det kan være alt fra mat og reise, til norsk historie og nyheter. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp!

Alle er velkommen uansett språknivå.

Tilbudet er gratis og krever ingen påmelding.

Er du frivillig så er dette et bra sted å bli kjent med andre, samtidig som det er et viktig redskap for å bidra til en god integrering av innvandrerne. De fleste språkkaféene trenger som oftest flere frivillige til å være med, så her er det bare å ta kontakt med språkkafeen nærmest deg.

For å finne din nærmeste språkspråkkafé - gå inn på:

frivillig.no (link)

eller søk etter tilbud på:

frivilligsentral.no (link)

Har du problemer med å finne en språkspråkkafé der du bor? Ta kontakt med oss på kulturmagasinet@fremmed.no - så hjelper vi deg med å finne tilbudet nærmest deg.


Kulturnytt er en artikkelserie hvor redaksjonen i Fremmed deler et utvalg av kulturrelaterte prosjekter, artikler, bilder og videoer. Har du noen tips? Vi tar imot forslag på kulturmagasinet@fremmed.noKjenner du noen som kunne hatt interesse av dette tilbudet? Del denne artikkelen på din side. :)

KulturnyttForeningen Fremmed